Het Nieuwe Werken – 6 dec 2012

Het Nieuwe Werken is bedrijfsmatig steeds meer een succes. Toch signaleert Marius Alkema (medeverantwoordelijk voor HNW bij verzekeraar VGZ) nog twee belangrijke gevaren: Een verslechterde werk-privébalans en minder sociale cohesie. Van het eerste is sprake als mensen altijd bereikbaar menen te moeten zijn en te hard gaan werken, bijvoorbeeld ook in het weekend of als ze ziek zijn. En met sociale cohesie bedoelt hij het contact met de collega’s. “De kletspraatjes, juist ook over het weer, de wereldproblematiek of privézaken, zijn ontzettend belangrijk. Dat is óók waarvoor je naar je werk gaat”.
De werk-privébalans moet je herstellen via afspraken met je leidinggevende en je collega’s. En de kletspraatjes? Zorg dat je minstens een dag in de week toch samen met collega’s bent, adviseert Alkema.

Over de werk-privébalans wordt op deze manier toch iets te gemakkelijk gedacht, lijkt me. Gaat het niet meer om afspraken met jezelf, dan met je leidinggevende en je collega’s? Breng de discipline op om van tijd tot tijd niet bereikbaar te zijn! Ook thuis kan het kantoor niet altijd geopend zijn… [JW]

www.intermediair.nl/20121206

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *