Helpen bij verlies en verdriet – oktober 2017

Een gids voor het gezin en de hulpverlener
Manu Keirse, 2017, Lannoo (volledig nieuwe editie)

Verplichte kost voor iedereen, kun je wel zeggen. Allemaal maken we mee dat mensen in onze omgeving geconfronteerd worden met een ingrijpend verlies. Of het nu in privé-situaties is of op het werk. Of het gaat om een overlijden, het verlies van persoonlijke mogelijkheden of om het verlies van je baan. En ook zélf worden we van tijd tot tijd geconfronteerd met een heftig verlies.
Met dit boek wil Manu Keirse – na 50 jaar ervaring met dit onderwerp – de lezer sterker maken om hiermee om te gaan. De belangrijkste boodschap van dit boek noemt hij het belang van luisteren: ‘Eerst, en vooral moet je luisteren. En daarna moet je luisteren. En als je dit hebt gedaan, probeer dan nog eens te luisteren.’
Keirse behandelt in 31 hoofdstukken een grote verscheidenheid aan soorten verlies. Aan bod komen onder meer het verlies van familieleden, verlies van werk, verlies waar asielzoekers mee te maken krijgen enz. Én, heel prettig, elk hoofdstuk sluit af met heel praktische tips, voor degene die het verlies lijdt én voor de omgeving. Met die tips wordt dit boek tot een heel praktische handleiding, waar je gemakkelijk nog eens iets in naleest. Een aanrader!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *