coaching

Iedereen heeft een schat aan kwaliteiten en mogelijkheden in zich. Deze zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen is een hele kunst. Als levens- en loopbaancoach help ik je daar graag bij.

Een coachingstraject kan zinvol voor je zijn wanneer je de behoefte voelt om
• stil te staan bij je huidige situatie in leven en werken,
 uit te zoeken wat je belemmert en te versterken waar je baat bij hebt,
nieuwe wegen in te gaan of met een frisse blik de bekende wegen te bezien.

Je kunt een traject loopbaancoaching starten als je rondloopt met vragen als:
waar komt mijn gevoel van onvrede vandaan?
hoe kan ik het op mijn werk beter naar mijn zin hebben?
is mijn huidige werk wel het werk dat bij mij past?
wat voor werk zou ik willen doen?
hoe kan ik mijn privéleven en mijn werkend bestaan beter op elkaar afstemmen?
wat is de vraag achter mijn vraag…?

Ook voor een enkel gesprek ben je van harte welkom.

Programma’s voor specifieke doelgroepen:

Veertigers en Vijftigers
Nu duidelijk is dat we tot op hogere leeftijd een werkend bestaan zullen leiden, is het van extra groot belang om ook in de tweede fase van je loopbaan goed op koers te blijven.
Hoe behoudt je als senior je energie in een veranderende werkomgeving, waarin er mogelijk andere eisen aan je worden gesteld. Hoe maak je optimaal gebruik van de ervaring die je in de loop der jaren hebt opgedaan, en doorbreek je routines die in jouw manier van werken geslopen zijn.

Jong volwassenen
Je wilt veel en je kunt veel. Je ambities liggen hoog, maar zijn soms strijdig. Het maken van keuzes in je werkzame en persoonlijke leven valt niet mee en kost je veel energie. Je wilt daar graag meer sturing aan geven en je eigen regie versterken.
Ik denk graag met je mee…

Aan de slag na een verlies
Soms blijkt een verlies in de persoonlijke sfeer of in de werksituatie nog een grote rol te spelen.
Er wordt bijvoorbeeld gerouwd om het verlies van een naaste, een baan, je gezondheid, of een positie in de breedste zin van het woord. Ik kan je helpen de draad weer op te pakken, en als een rijker mens aan de slag te gaan.

Vrouwen in de overgang
Je hebt veel werkervaring, de nodige levenservaring, maar je loopt tegen je grenzen aan, zowel psychisch als fysiek. Bij vlagen word je overmand door onrust en onbehagen. Je hebt het gevoel dat er dringend iets moet gebeuren.
Hoe maak je een passende ‘doorstart’, zowel in je privéleven als in je werk, waarbij je beter in de gaten krijgt wat je energie geeft en wat je energie kost.

Aan de slag na een burn-out
Je bent aan het opkrabbelen na een burn-out. Het is tijd om de eerste stappen te nemen om weer aan het werk te gaan. Om dat zo succesvol mogelijk te doen, wil je zorgvuldig te werk gaan. Hoe zorg je ervoor dat je je grenzen goed in de gaten houdt, en met plezier weer aan de slag gaat?